Szombati felszólalók

A szombati pódiumbeszélgetés résztvevői

Dr. Baritz Sarolta Laura OP

Dr. Baritz Sarolta Laura OP - domonkos szerzetesnővér, közgazdász, egyetemi tanár

Laura nővér útja a domonkos rendbe rögös ösvényeken vezetett. Közgazdász diplomájával először különböző külkereskedelmi vállalatoknál, majd az egyik legnagyobb nemzetközi üdítőital-gyártó cégnél dolgozott; azonban édesanyja betegségével fokozatosan megváltozott az élete. Az üzleti életben töltött közel tíz év után ismerte fel Isten hívását a szerzetesi létre. 2010-től a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) szakirányú továbbképzés szakfelelőse. A Sapientia Szerzetesi Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

Bolyki Balázs

Bolyki Balázs - zenész, Gospel énekes, a Bolyki Brothers frontembere

Bolyki Balázs több mint húsz éve zenél együtt testvéreivel a nemzetközi szinten is ismert a capella együttesben, a Bolyki Brothersben. 2011 áprilisában létrehozta a Bolyki Soul&Gospel kórust, amelynek gyerekek, valamint fogyatékkal élők számára is van tagozata. Az ország szélesebb nyilvánossága is megismerhette a Megasztár 5 vetélkedő elődöntőseként.

Borókai Gábor

Borókai Gábor - a Heti Válasz lapigazgató-főszerkesztője

Borókai Gábor jogi tanulmányai után tanulta ki az újságírást. Először a Népsportnál írt, ezután tért át a politikai témájú cikkekre. 1998-tól 2002-ig kormányszóvivői pozíciót töltött be, majd megalapította a Hír TV-t, amelynek 2002 és 2004 között vezérigazgatója volt. Azóta a Heti Válasz lapigazgató-főszerkesztőjeként dolgozik.

Dr. Horváth János

Dr. Horváth János - közgazdász, utazó nagykövet, a Magyar Országgyűlés korelnöke (2003–2014)

Dr. Horváth János 1921-ben született cecei református családban, és húszas évei elejétől kezdve a mai napig aktív szerepet vállal a közéletben. Koholt vádak miatt 1947-ben négyévi kényszermunkára ítélték. Az 1956-os forradalom alatt a Nemzeti Újjáépítési Bizottság elnöke volt. 1957 és 1997 között az Egyesült Államokban élt, ott doktorált közgazdaságtanból, majd oktatott is a Columbián és a Butler Egyetemen. 1998-tól négy cikluson keresztül vett részt az Országgyűlés munkájában, 2014-től pedig utazó nagykövetként segíti a magyar diplomáciát.

Novotny Zoltán

Novotny Zoltán - sportriporter, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke

Novotny Zoltán útja egy történelem-magyar szakos diploma, majd három év rádiós bemondói szárnypróbálgatás után vezetett a sportriporteri pályára. Négy labdarúgó-világbajnokság és egyéb sportesemény mellett tizenkét nyári olimpiáról is tudósított. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Protestáns Újságírók Szövetségét megalakulása óta vezeti.

Dr. Velkey György

Dr. Velkey György - gyermekgyógyász, aneszteziológus, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke

Dr. Velkey György orvosi diplomáját Debrecenben szerezte meg. Klinikai orvos, egyetemi tanársegéd, majd harminckét évesen osztályvezető lett a gyermekklinikán. A Bethesdában 1996-tól gyermek intenzív osztályt vezetett, 2003-tól pedig a főigazgatói pozíciót tölti be az intézményben. A káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia közösségének tagja, ötgyermekes családapa.

   

Moderátor:

Kocsis Éva

Kocsis Éva - a Kossuth Rádió kiemelt felelős szerkesztő-műsorvezetője

Kocsis Éva a főiskola utolsó éveiben kezdett rádiózni. Vezetett egyházi sajtóirodát, dolgozott a Hír TV-nél, a Katolikus Rádióban, majd a Lánchíd Rádióhoz szerződött. 2012-től dolgozik a közmédiában, a Kossuth Rádió 180 perc című napindító műsorának szerkesztő-műsorvezetője, majd felelős szerkesztője is. Büszke görög katolikus szellemi, lelki gyökereire.